POZDROWIENIA, PYTANIA I SUGESTIE

Przychodzi Ci na myśl jakiś produkt, który chciałbyś zobaczyć na naszej liście? Bardzo cenimy Twoją opinię. Zachęcamy do podzielenia się z nami swoimi doświadczeniami i pomysłami - pomoże nam to jeszcze lepiej służyć Ci w przyszłości.

Aby mieć pewność, że Twoja opinia dotrze do nas jak najszybciej, upewnij się, że najpierw wybrałeś odpowiedni temat, ponieważ wiadomości dotyczące konkretnych restauracji będą wysyłane bezpośrednio do restauracji. Swoją opinię możesz również przesłać anonimowo. Czekamy na wiadomość od Ciebie!

Skontaktuj się z nami

MASZ PYTANIE DOTYCZĄCE NASZYCH PRODUKTÓW LUB DZIAŁALNOŚCI??

Zobacz najczęściej zadawane pytania i odpowiedzi na nie!

NAJPOPULARNIEJSZE TEMATY:

DLACZEGO HESBURGER UŻYWA NACZYŃ JEDNORAZOWYCH?

Przechowywanie i czyszczenie naczyń i zastawy stołowej w naszych restauracjach nie jest możliwe.

Idea fast foodów polega na tym, że produkty są gotowe dla klienta. Opakowanie chroni produkt np. przed wysychaniem i zapewnia, że produkt pozostaje higieniczny wewnątrz opakowania. Pakowanie jest niezbędne z punktu widzenia higieny żywności, wygody spożywania posiłków oraz czystości. Często produkty są również pakowane na wynos, a w takim przypadku opakowanie jest niezbędne. Na przykład słomki, pokrywki i serwetki dajemy tylko w razie potrzeby.

Staramy się dokonywać dobrych wyborów odnośnie opakowań, biorąc pod uwagę materiały, higienę żywności i minimalizację odpadów. Ważne jest również zapoznanie się z możliwościami recyklingu opakowań i zdolnością zakładów utylizacji odpadów do przyjmowania różnych materiałów. Porównując np. wpływ na środowisko naczyń trwałych i jednorazowych, należy uwzględnić różne perspektywy.

DLACZEGO HESBURGER PRZESZEDŁ NA PAPIEROWE SŁOMKI?

Od lat firma Hesburger opracowuje i redukuje materiały opakowaniowe tam, gdzie jest to możliwe. W 2019 roku w Hesburger przeszliśmy na papierowe słomki, aby ograniczyć użycie plastiku. W roku 2021 rozporządzenie UE całkowicie zakaże sprzedaży plastikowych słomek w UE.

Od 1990 roku ograniczamy użycie słomek, np. usuwając słomki z punktów z przyprawami w naszych restauracjach. W przypadku niektórych naszych produktów słomka jest nadal domyślnie dołączana i zawsze można ją otrzymać od kasjera na żądanie.

W JAKI SPOSÓB HESBURGER REDUKUJE ILOŚĆ TWORZYW SZTUCZNYCH?

Na przestrzeni lat wielokrotnie zmniejszaliśmy i minimalizowaliśmy nasze opakowania, zastępując plastik bardziej przyjaznymi dla środowiska materiałami. Na przykład w roku 2019 Hesburger całkowicie zrezygnował z plastikowych słomek w Finlandii, a w roku 2020 w krajach bałtyckich i Bułgarii.

W sektorze spożywczym w niektórych przypadkach tworzywa sztuczne odgrywają ważną rolę, na przykład w zapewnianiu konserwacji i higieny żywności, a tym samym ograniczaniu marnotrawstwa żywności. Ponieważ opakowania są nadal potrzebne, priorytetem staje się ich recykling.

Plastik rozkłada się przez setki lat. Ważne jest, aby istniejący już plastik był racjonalnie wykorzystywany. Hesburger używa odzieży roboczej wykonanej z materiału pochodzącego z recyklingu plastikowych butelek. W jednej koszuli z kołnierzykiem znajduje się 18 plastikowych butelek z recyklingu, a w pasku 20. Po zakończeniu cyklu życia odzieży roboczej jest ona odbierana od pracowników. Zużyta odzież robocza jest wykorzystywana jako materiał do produkcji zewnętrznych zestawów stołowych dla restauracji Hesburger o żywotności do 50 lat. Hesburger poddaje również recyklingowi przezroczystą folię plastikową używaną w produkcji i transporcie.

SKĄD POCHODZĄ MAJONEZY, SOSY I DIPY HESBURGER?

Większość majonezów, dipów i sosów Hesburger's jest produkowana w Finlandii w naszym własnym zakładzie produkcyjnym w Kaarina. Mamy również fabrykę Hesburger na Litwie, która produkuje na przykład dipy BBQ oraz słodko-kwaśny. Sprawdź informacje o produkcie na naszej stronie internetowej.

NA CZYM OPIERA SIĘ JAKOŚĆ HESBURGER?

Jakość produktów Hesburger opiera się na niezawodnych dostawcach, którzy od dawna są naszymi partnerami. Podstawą naszych wysokiej jakości produktów są najlepsze surowce, a same produkty przygotowywane są dla naszych klientów w restauracji zgodnie z precyzyjnymi instrukcjami. Ustalone wytyczne obowiązujące w całej firmie zapewniają, że produkt końcowy jest również na najwyższym poziomie. Różne podręczniki i system samooceny zapewniają jakość w całej naszej sieci. Oprócz państwowego nadzoru nad żywnością, Hesburger posiada własny, regularny system nadzoru mający na celu utrzymanie jakości. Za nadzór nad systemem odpowiedzialne jest również akredytowane laboratorium specjalizujące się w zarządzaniu jakością w przemyśle spożywczym.

Z CZEGO ZROBIONE SĄ FRYTKI HESBURGER?

Frytki Hesburger to prawdziwe ziemniaki. Aby zapewnić ich chrupiącą konsystencję, nasze frytki zawierają również inne składniki. Smażone są na oleju rzepakowym. Sprawdź informacje o produkcie na naszej stronie internetowej.

GDZIE MOGĘ ZOBACZYĆ OFERTĘ PRODUKTÓW HESBURGER? CO ZAWIERAJĄ PRODUKTY HESBURGER?

Z ofertą produktów Hesburger można zapoznać się na stronie internetowej firmy. Skład produktu można znaleźć na liście składników dla każdego produktu. Informacje o składnikach, wartościach odżywczych i alergenach każdego z naszych produktów można uzyskać także od kasjerów w naszych restauracjach.

SKĄD POCHODZĄ KOTLETY WOŁOWE HESBURGER?

Hesburger używa hamburgerów wytworzonych w całości z wołowiny. Standardowe kotlety wołowe Hesburger są produkowane z wyselekcjonowanej, wysokiej jakości mieszanki wołowiny.

KTÓRZY DOSTAWCY SUROWCÓW HESBURGER SĄ FIŃSCY?

Hesburger to fińska firma rodzinna. Niektóre z naszych produktów wytwarzamy we własnym zakładzie produkcyjnym w Finlandii, a ponadto chętnie współpracujemy z zaufanymi lokalnymi dostawcami. Zawsze otwarcie mówimy o naszych produktach. Na naszej stronie internetowej można znaleźć szczegółowe opisy produktów.

W JAKI SPOSÓB MOŻNA UBIEGAĆ SIĘ O PRACĘ W HESBURGER?

Śledź oferty pracy na naszej stronie internetowej i prześlij nam swoje elektroniczne podanie o pracę za pośrednictwem formularza podania o pracę w sekcji Oferty pracy. W sekcji Oferty pracy możesz sprawdzić, które z naszych restauracji poszukują nowych pracowników. Sytuacja zmienia się niemal codziennie, więc należy uważnie monitorować te strony.